Behandeltraject

Ieder mens heeft manieren om te reageren op tegenslag of negatieve situaties. Wanneer deze manieren (waardoor dan ook) niet meer toereikend zijn of niet meer wenselijk, loop je vast. Gelukkig hoeft dit niet zo te blijven.

Zoals ieder mens anders is en een andere vraag heeft, zo zal iedere afspraak anders verlopen. Er is tijd en aandacht voor wat er bij jou speelt, wat je wens tot verandering is en waar eventueel verwerking nodig is. Je gaat op zoek naar nieuwe mogelijkheden om met je situatie om te gaan. Zodat jij weer regie over jezelf en je eigen leven ervaart.

Na een verkennend gesprek en daarna een intake komen we samen tot een inschatting van het aantal gesprekken.

"Mijn positieve gezondheid" is een tool die ik vooraf nog weleens inzet om de verschillende gebieden in kaart te brengen.

 
"Het is onmogelijk om altijd dezelfde persoon te zijn, omdat we leven" - Eloy Moreno_

Visie

"Geloven in jouw kracht en mogelijkheden. Geloven dat de antwoorden in jou zelf liggen." Ieder mens is anders en ieder mens kiest voor zijn eigen oplossingen. Daarom sluit ik aan bij jou en werk ik niet met een vast protocol.

Ik werk vanuit empathie, onvoorwaardelijke acceptatie, echtheid en betrouwbaarheid. Dat is de basishouding van een counsellor en van mij. Niet overnemen, maar naast je staan. En zodanig vragen stellen of laten ervaren, zodat jij nieuwe mogelijkheden ziet en ervaart om vandaaruit weer op eigen kracht verder te kunnen. Dan heb jij weer regie over jezelf en je leven.

Wat is counselling?

Counselling is een pragmatische resultaatgerichte vorm van emotionele hulverlening met als doel jou weer in balans te brengen. Het is geschikt voor iedereen die stress ervaart, het gevoel heeft dat alles teveel is of tegen problemen aanloopt binnen gezin, werk of relatie.

Uitgangspunt is jouw probleem, maar je veranderwens. Dus wat zou je anders willen, wat is jouw wens of verlangen.

Inzet van creatieve werkvormen of inzet van de natuur kan onderdeel zijn van de gesprekken om zo tot een diepere laag te komen.